Isnin, 18 Januari 2016

LAPORAN MERENTAS DESA TAHUN 2016

PROGRAM : KEJOHANAN MERENTAS DESA PERINGKAT SEKOLAH
 TARIKH : 14 JANUARI 2016 
TEMPAT :  SMA MAHMUDIAH

Kejohanan Merentas Desa merupakan salah satu aktiviti tahunan SMA Mahmudiah.  Pada tahun ini seperti biasa, acara merentas desa ini melibatkan murid-murid Tingkatan 1, 2, 3, 4 dan 5  mewakili 4 buah rumah sukan iaitu Merah, Hijau, Kuning dan Biru.
     Aktiviti bermula seawal jam 7.45 pagi, guru-guru rumah sukan saling membantu menyusun murid-murid mengikut rumah sukan masing-masing. Pada jam 7.45 am, murid-murid membuat aktiviti memanaskan badan yang diketuai oleh Cg. Bakhtiar sebagai koordinator  .
     Tepat jam 8.15 pagi, acara merentas desa bagi kategori perempuan dimulakan dan diikuti peserta lelaki. Kejohanan pada tahun ini berjalan lancar kerana mendapat bantuan keselamatan daripada anggota polis. 
     Pada jam 12.00 pm, majlis penyampaian hadiah kepada para pemenang dijalankan. . Juara keseluruhan telah disandang oleh rumah KUNING. Tahniah diucapkan.Assalamualaikum. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog SMA Mahmudiah. Blog ini disediakan bertujuan untuk memaklumkan aktiviti terkini, gambar dan maklumat yang berlaku di SMA Mahmudiah.Pihak SMA Mahmudiah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat di dalam laman blog ini.

PRASARANA SEKOLAH